Höstloppis!

 

Äntligen höst!

Det är lika bra att acceptera, det är höst nu, kalendern säger slutet av September och träden börjar se lite gulare än gröna ut.

Vädret ändras och man börjar vara inomhus mer än på sommaren, så behöver man nya saker för att kunna anpassa sig till det. Ibland kan hösten verkar tråkig och lite mörk, men då är det dags att mysa till det och skapa sig ett hem som är mysigt och lite kläder för att tåla vädret. Då är det givetvis loppisshoppardags! Saker man behöver på hösten är ju bland annat:

 

  • Skön stickad tröja, ingen sån där fleece eller collagetröjor, man behöver en riktig tröja helst stickad av någon tant framför en brasa en gång i tiden.
  • Varm-kopp-te-kittet behövs också, tofflor, en filt och en stor kopp för te, så man kan sitta där framför tv:n eller bara sitta och stirra ut genom fönstret och se hur naturen blir ett inferno av färger. 
  • Lager på lager-kläder. Det finns inget som är så bra som en tunn vind och vatten -tät jacka, helst en i Gore-tex eller liknade material, sånt som kostar hur mycket som helst men brukar vara väldigt överkomligt på loppis. 
  • Mössa, det är nästan det viktigaste för att hålla värmen på kalla dagar, det är också något man måste besöka många loppisar för att hitta precis rätt, den där mössan som både passar vädret och ens personlighet. Det är i och för sig en sån sak man kan vara tvungen att leta i vanliga affärer efter också även om det inte är lika billigt, men en bra mössa håller i många år. 
  • Allt till Halloween och Allhelgonahelgen, fira lite som du vill, men det brukar alltid finnas kläder man kan klä ut sig i, ljusstakar och mystiska, magiska och spännande saker som inte finns på Maxi.
  • Verktyg och utrustning, dels för att ta hand om trädgården, huset eller bilen innan det är dags för vintern, del för att kunna snickra, renovera och fixa till hemma nu när man spenderar en hel del inomhus. 

Så iväg och raida loppisarna efter sånt du kan behöva, en loppisshoppar-dag är alltid roligt och fyndigt.